facebook Informatiefiche

Dierenkliniek

Dierenartsenpraktijk

Chris Van Der Schoot

Al sinds oktober 1998 verwelkom ik jullie aan de balie en telefoon van 'Het Binnenhof'.


Mijn diploma dierenarts assistente haalde ik aan het LOI in Leiden. Verder kreeg ik bijscholing over voedingsadvies bij Hill's, en volgde ik voordrachten voor assistenten op het congres "Voorjaarsdagen" in Amsterdam, in Arnhem in de Burgers' Zoo, en aan de universiteit van Utrecht.


In Soest volgde ik een voordracht ivm oncologie.  Met Sanne ben ik naar Blankenbergen geweest voor een bijscholing over spoedgevallen herkennen aan de telefoon, balie, en wat er mee te doen.


Achter de schermen houdt ik mij vooral bezig met de verzorging van de patiëntjes. Professionele assistentie verlenen tijdens chirurgische ingrepen is mijn grootste passie. De operatiezaal en toebehoren ken ik als geen ander. Bovendien ben ik de duizendpoot van de kliniek en knap ik tussendoor allerlei klusjes op.


Samen met mijn echtgenoot Frans bracht ik 3 kinderen groot. Ondertussen zijn wij de trotse vake en moeke van 4 kleinkinderen. Natuurlijk is ons gezin niet compleet zonder een hond of een kat. Timmy, onze Bordercollie werd 16 jaar. Ook Toby, een goed opgevoede Beagle, was een echte senior toen we hem op 11 jaar moesten laten gaan.


Bas, een Beagle, adopteerden we vijf jaar geleden op de kliniek. Hij is een enthousiaste speelkameraad als Bliksem, Bruno en Roos, de hondjes van mijn eigen kroost, op vakantie komen.


Sinds kort hebben we er nog twee dieren bij, namelijk Fientje een gevonden Beagle die met Bas kan ravotten, en jawel een biggetje genaamd Knorretje. Die is echt geweldig, crost door de tuin en jaagt de kippen uiteen, en graaft de hele dag. Maar ze is dikke vriendjes met iedereen en ook met ons Mieke de geit.


Dus zo als je ziet is dierenliefde bij ons heel belangrijk, en als er dan een vondeling wordt binnengebracht dan gebeurt het weleens dat die bij ons een thuis vindt.